lørdag 13. juli 2013

Bursdagskort av matavfallspose

I dag er tante 50 år, og da måtte jeg jo lage et kort i anledning dagen. Koste meg så veldig med å lage disse kortene av matavfallsposer, så ble et slikt med nydelige papirer fra Maja Design.
Kanten på matavfallsposen er laget med puncher fra Martha Stewart. Alle synlige kanter er delvis malt med gesso. Dekorarkene fra Maja Design er festet på et lyst panel etter at alle kanter er rufset og svertet med distress ink. Sydd rundt alle sidene med symaskin, før de er festet på posen. Navnet er skrevet med chipboard-bokstaver som opprinnelig hadde en dekorert overflate. De ble lagt i kaffe for å få litt farge, og for at det øverste laget skulle løsne. Når de hadde tørket, ble de malt med gesso og distress crackle paint, tørket og svertet med distress ink. Tallene inni kortet var ikke dekorert fra før, så de ble kun malt.
Kortet er pyntet med blonder, bånd, osteklut, knapper, perler og stoffblomster. De små tekststrimlene har jeg skrevet ut selv. Til slutt har jeg malt litt rundt omkring med gesso og distress crackle paint, før hele kortet fikk en liten runde med glimmer mist.
Den fantastisk nydelige rammen er fra spellbinder (lånt av min mor, misunnelig... sukk...), det samme er ovalene som er brukt i rammen. Sommerfuglen er en puncher fra EK Success. Den har tre innstillinger, slik at den kan stanses ut i tre ulike utgaver som settes oppå hverandre.
De flotte tekstene inni kortet er stempler fra North Star Stamps.
Postkortet er stempel fra Vilda Stamps.  

 På baksiden har jeg brukt en tag stanset ut i bølgepapp med sizzix die fra Tim Holtz. På toppen er det festet bånd, perler og en bit osteklut, sammen med en liten metallpynt. Har også brukt et av mine personlige stempler. Stempelet med Carpe Diem er fra NSS.
Inni posen ligger en stor tag. Den ene siden har stempeltekst fra Norsk Stempelblad, på den andre siden er det plass til å skrive en liten hilsen.

Og til slutt noen detaljbilder...


 Deltar i disse utfordringene:
Kort o Mania: Utfordring # 89 Accesorize (frist 30. juli)
Her skal man bruke fem favoritter, og de er det jo mange av. ;)
Ikke helt sikker på hva som dekkes av accesorize, men har brukt blonder/bånd, osteklut, perler, dies/punchere, dekorark, glimmer mist og symaskinsøm.